Dr Μπουτζίκου Φωτεινή

ΓΕΝΙΚΟΣ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ


Στοιχεία Επικοινωνίας

Για οποιαδήποτε απορία, ερώτηση, ραντεβού μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

2310-304 075

E-MAIL ADDRESS

[email protected]

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευ - Παρ / 8:30-14:30 & 17:00-21:00

Η Ιατρός

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, φοιτώντας σε κρατικές δομές της Α’- βάθμιας και Β’- βάθμιας εκπαίδευσης. Από μικρή ήθελα να βοηθάω τους ανθρώπους. Έτσι, με όπλα την αποφασιστικότητά μου και την εντατική προετοιμασία ολίγων μηνών, πέρασα στην Ιατρική στην Ιταλία, μετά από επιτυχία στις εθνικές τους εξετάσεις, στο Πανεπιστήμιο της Λάκουϊλα («Universita’ Degli Studi Di L’ Aquila»), από όπου και αποφοίτησα με «Άριστα», εκπονώντας την διπλωματική μου εργασία πάνω στις μετεγχειρητικές λοιμώξεις και την αντιμετώπιση τους με υπερβαρικό οξυγόνο.
Συνέχισα, κάνοντας πρακτική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης Λάκουϊλα και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με την απόκτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, κατόπιν εξετάσεων, στην Ρώμη.

Αποφάσισα τότε να επιστρέψω πίσω στην χώρα μου, και να μη συνεχίσω κάνοντας ειδικότητα εκεί, ώστε να βοηθήσω στην Ελλάδα που τόσο είχα στερηθεί.
Περιμένοντας να έρθει η σειρά μου να ξεκινήσω ειδικότητα, έκανα εφημερίες στο κέντρο αποκατάστασης «Αναγέννηση» στη Ν. Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Τον Μάιο του 2016, ξεκίνησα την ειδικότητα της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής, στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», όπου και την ολοκλήρωσα. Στα πλαίσια της εκπαίδευσης μου, ασκήθηκα στο Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας για 10 μήνες. Στη διάρκεια της ειδικότητας συντόνισα τα μαθήματα ειδικευόμενων Γενικής Ιατρικής στο νοσοκομείο όπου ασκήθηκα.
Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας μου, ανέπτυξα ενδιαφέρον για χρόνιες παθήσεις που ταλαιπωρούν μεγάλο ποσοστό των συνανθρώπων μας, κι έτσι ολοκλήρωσα την μετεκπαίδευσή μου στον Σακχαρώδη Διαβήτη, την Αρτηριακή Υπέρταση και την Αθηροσκλήρωση.

Παράλληλα με την ιατρική ειδικότητα, αποφάσισα να μελετήσω την αρχαία επιστήμη του Κινέζικου Ιατρικού Βελονισμού, παρακολουθώντας μαθήματα και κάνοντας άσκηση για 2 χρόνια και αποκτώντας το Δίπλωμα του Βελονιστή με επιτυχία, μετά από εξετάσεις, από το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισμού Ελλάδος.
Τον Νοέμβριο του 2020 προσλήφθηκα με σύμβαση ορισμένου χρόνου ως Επικουρικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Τούμπας, στο Τοπικό Ιατρείο της Χαριλάου επί της Πλαταιών.
Τον Νοέμβριο του 2020,κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, μετακινήθηκα στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» ως υπεύθυνη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του COVID, αντιμετωπίζοντας το φρικαλέο πρόσωπο αυτού του άγνωστου ιού που απειλούσε το ανθρώπινο είδος.

Επέστρεψα στη θέση μου, στο τοπικό ιατρείο Χαριλάου, με την έναρξη του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού έναντι του κορονοϊού, όπου συμμετείχα ενεργά, τόσο εκεί όσο και στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς.
Για μένα, η εκπαίδευση και η ενημέρωση του Ιατρού είναι συνεχείς και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του, ώστε να παρέχει τις πιο έγκυρες υπηρεσίες στους πολίτες. Για τους λόγους αυτούς, συμμετέχω ενεργά σε ιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παραμένοντας up to date, επικαιροποιώντας συνεχώς τις γνώσεις μου.

Online Υποστήριξη
Βελονισμός
Οξείες καταστάσεις & αντιμετώπιση
Ιατρικές Γνωματεύσεις
Συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής & έλεγχος αυτής
Παρακολούθηση ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας
Κατ' οίκον επισκέψεις
Προληπτική εξέταση εφήβων & ενηλίκων
Ανανέωση διπλώματος οδήγησης

Εκπαίδευση

2023

Ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή της Χαριλάου.

2022

Επικουρική Ιατρός στο τοπικό ιατρείο ΕΣΥ ΚΥ Τούμπας

Έως το 12/2022 υπηρέτησα το ΕΣΥ ως Επικουρική Ιατρός στο ΚΥ Τούμπας, στο τοπικό ιατρείο Χαριλάου.
2021

Υπεύθυνη Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών COVID στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο

Έως τον 1/2021 υπηρέτησα ως υπεύθυνη Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών COVID στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο.
2020

Ειδικότητα Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής

Τον Αύγουστο του 2020 απέκτησα τον τίτλο της ειδικότητας Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής.
2016

Έναρξη ειδικότητας στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο

2014-16

Απασχόληση στο κέντρο αποκατάστασης «Αναγέννηση»

2013

Πρακτική και εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

2012

Πτυχίο και εκπόνηση διπλωματικής με βαθμό 108/110

2002

Έναρξη φοίτησης στο πανεπιστήμιο της Λάκουιλα